Het is de laatste tijd populair om modellen die uiteindelijk niet verder kwamen dan de tekentafel toch te bouwen. Echte liefhebbers zien het als hun hobby om een model te maken zoals het bedoeld was. Om verschillende redenen kunnen auto’s immers uiteindelijk niet op de markt komen. Het is interessant om te zien hoe dit werkt. Wat is hiervoor nodig?
Informatie verzamelen
Om de modellen zo dichtbij het plan als mogelijk te ontwikkelen, is het eerst belangrijk om zoveel informatie als mogelijk te verzamelen. Daarin spelen vooral foto’s en schetsen een belangrijke rol. Daarnaast is het goed om naar bestaande modellen te kijken om goed te kunnen inschatten hoe een fabrikant een bepaald idee zou aanpakken. Dit kan soms behoorlijk lastig zijn.
Het verzamelen van onderdelen
Een andere lastige stap is het verzamelen van de onderdelen die nodig zijn. Zo is het bijvoorbeeld zo dat vaak zelf bepaalde onderdelen ontworpen moeten worden. Daarnaast kan het helpen om naar andere merken te kijken en daar het nodige bijweg te halen. Zo dienen modellen van concurrerende fabrikanten vaak als inspiratie. Daar kan je als hobbyist je voordeel mee doen.
Eigen inzichten eraan toevoegen
Om het plan uiteindelijk uit te werken, is ook een beetje eigen inzicht van de liefhebber nodig. De auto is immers nooit afgemaakt door de fabrikant zelf. Dat kan dus betekenen dat je enkele laatste details zelf moet bepalen. Dat kan bijvoorbeeld om de motor gaan. Of het gaat om de afwerking van bepaalde elementen. Dit is ook wat het leuk kan maken.
Eindeloos veel mogelijkheden
Hoewel het afmaken van auto’s die nooit op de markt kwamen geen gemakkelijke klus is, is het wel een leuke hobby. Er zijn namelijk eindeloos veel mogelijkheden. Merken gingen failliet en concepten sneuvelden. Doordat er wat spelingsruimte in zit, is het ook voor iedere liefhebber mogelijk om er een eigen draai aan te geven. Kenners voorspellen dat dit in de toekomsteen flinke markt kan gaan worden.