Wanneer je te maken hebt met schade en je auto, tijdelijk niet bruikbaar is, hoe zit het dan eigenlijk met vervangend vervoer? Dat er vast wel ergens een auto voor je te vinden is, dat is wel duidelijk. De vraag is natuurlijk vooral wie er voor de kosten zal opdraaien. Daarom is het belangrijk om te weten hoe het eigenlijk met de regels op dit gebied zit.
Laten opnemen in de verzekering
Het is belangrijk om slim te zijn als het om vervangend vervoer gaat. Je moet ervoor kiezen om dit op voorhand al in je verzekering te laten opnemen. Zo weet je wat je mag verwachten wanneer je in een situatie komt waarin je jouw auto enkele dagen kwijt bent omdat de schade te groot is om mee rond te blijven rijden. Dit maakt het alvast wat duidelijker.
De gratis optie kiezen
In verschillende verzekeringen is vervangend vervoer als gratis optie opgenomen. Dit is belangrijk, want dat maakt de drempel om ervoor te kiezen ook wat lager. Wanneer je schade hebt, dan moet je er eigenlijk wel op rekenen dat je jouw auto wat langer kwijt bent. In dat opzicht is het dus belangrijk dat je makkelijk tot ander vervoer toegang hebt.
Voldoen aan de voorwaarden
Dat het vervangend vervoer volgens de regels van je verzekering gratis is, komt wel met voorwaarden. Zo is het bijvoorbeeld vaak zo dat een verzekeraar met specifieke garages werkt. Je moet dus wel jouw auto laten onderbrengen bij één van de schadeherstelbedrijven die hierbij aangesloten zijn onderbrengen. Anders loop je het gratis aanbod mis.
Zaken in eigen hand houden
Het is slim om je op deze manier te verzekeren. Je kunt er dan in ieder geval zeker van zijn dat je alles in eigen hand kan houden. Wanneer je immers afhankelijk wordt van de tegenpartij, dan kan het weleens heel lastig worden allemaal. Het is fijn wanneer je gewoon zelf de mogelijkheden voor he4t kiezen hebt. Dit geeft je veel meer zekerheid.